Stappenplan zelfbouw

De knoop is doorgehakt, je wil zelf je huis (ver)bouwen met behulp van zelfbouwpakketten. Familie en vrienden worden ingeschakeld om te helpen met de werken. Maar, hoe begin je aan dit alles?

Selftech begeleidt je doorheen het volledige proces voor de installatie van technieken, gaande van elektriciteit, beveiliging, ventilatie, sanitair en centrale verwarming.

Zelf je huis verbouwen met de hulp van zelfbouwpakketten

Een geslaagde zelfbouw in volgende stappen:

Het plannen.

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek bij Selftech worden alle bouwplannen bekeken. Welke technieken wil je gebruiken? Welk type systemen wil je toepassen? Al je vragen worden tijdens dit gesprek beantwoord.

Er wordt gekeken naar jouw wensen en de beste opties voor je bouw worden overlopen. Hoeveel meter zul je nodig hebben aan leidingen? Welke materialen zul je nodig hebben? En dergelijke meer. Op basis van dit gesprek zal Selftech een offerte opmaken.

De offerte.

In een tweede gesprek wordt de offerte voor je persoonlijke zelfbouwpakket overlopen en gepersonaliseerd. Wil je inde keuken toch nog extra stopcontacten? Dat kan, we voegen dit eenvoudig toe aan de bouwplannen. Met jouw goedkeuring worden de zelfbouwpakketten besteld. In principe kun je nu aan de installatie van jouw technieken beginnen.

De werken.

Je krijgt van Selftech een handboek en persoonlijke schema’s die je kunnen helpen gedurende de werken. Je kunt ons ook tijdens de installatietijd telefonisch of per mail contacteren als dat nodig is. Zo lossen we eventuele problemen samen op. Handig is ook dat je niet al je materialen in één keer moet afhalen. Wil je liever eerst de leidingen installeren en pas daarna beginnen aan de afwerking? Dat is perfect mogelijk. Je kunt de pakketten in verschillende stappen afhalen, volledig volgens de fase van de werken.

Assistentie op de werf.

Soms zijn er bepaalde zaken die je toch liever niet zelf installeert, zoals bijvoorbeeld het aansluiten van een cv-ketel of het plaatsen en keuren van gasleidingen. Je kunt dan beroep doen op een van onze professionele techniekers. Zij ondersteunen je tijdens de installatie. Het blijft voordelig, je betaalt de technieker per uur voor de installatie, maar het voorbereidende werk en de afwerking kun je nog steeds zelf doen.

Wil je graag meer weten? Maak dan een afspraak of contacteer ons via +32 53 83 13 38 of mail naar info@selftech.be

Vorige
Vorige

Hoe beveilig je zelf je woning?