Anhydriet chape vloerverwarming

De nieuwe ontwikkeling in vloerverwarming

Vloerverwarming.jpg

Het is stilaan duidelijk dat vloer-, wand- of plafondverwarming dé oplossing is voor de bewuste bouwer die zowel esthetiek als economie en milieu hoog in het vaandel draagt. Voor vloerverwarming is er een nieuwe ontwikkeling die het systeem nog interessanter en flexibeler maakt: de anhydriet chape. Met deze nieuwe chape heb je maar 2,5 tot 3,0 centimeter opbouwhoogte nodig, waardoor de mogelijkheden voor een renovatieproject plots veel groter worden. Het resulteert in een sneller reagerend koel- en verwarmingssysteem en in een veel constantere temperatuur in huis.

Wat is het?

Anhydriet chape is een vloeichape die gebonden is met een ander bindmiddel dan cement. Het belangrijkste bestanddeel is anhydriet ofwel calciumsulfaat. Anhydriet is uiterst sterk en krimpvrij. Het wordt vermengd met zand, water en hulpstoffen. De chape wordt tot 500 m² naadloos uitgevloeid met een menger pomp via een slang en kan gemakkelijk genivelleerd worden. Een ander voordeel aan anhydriet chape is dat het veel vlakker is dan een traditionele chape. Het is dus zonder twijfel een weinig intensieve dekvloer. Ideaal om zelf te leggen.

Zelfbouwpakket vloerverwarming

Wil je graag meer weten over de techniek? Lees het hier. Bij Selftech hebben we zelfbouwpakketten voor vloerverwarming precies op maat van jouw werken. Voor meer info en persoonlijk advies neem je best contact met ons op of kom eens bij ons langs.

Vorige
Vorige

Optimaliseren zelfconsumptie

Volgende
Volgende

Onderhoud ketel