Beveiliging

Nu de dagen donker zijn, wordt het tijd om je huis te beveiligen tegen inbrekers. De vraag is echter hoe je woninginbraak kunt voorkomen? En vooral, welke werken kun je zelf uitvoeren – met behulp van Selftech – om de beveiliging van je huis op punt te stellen? We geven je alvast enkele tips.

 

Stop de dief

De politie meldt dat 70% van alle criminaliteit diefstal is, dat is heel wat. Maar door onze woningen goed te beveiligen kunnen we dat percentage proberen verminderen. Goed om te weten is dat 70% van de inbraken of pogingen tot inbraak zich voordoen aan de achterzijde van de woning. Aan de voorkant is er meestal meer sociale controle door de buren of een toevallige voorbijganger. Hoewel, dat sluit niet uit dat dieven toch via de voordeur weten binnen te breken. Een minderheid slaagt erin langs de zijkant van de woning of het dak je huis te betreden. Zorg er tijdens het bouwen dus voor dat je voldoende aandacht besteedt aan je achterdeur en -vensters of schuifraam.

Als de potentiële inbreker tijdens een verkenning ziet dat het huis goed beveiligd is, is de kans veel kleiner dat hij of zij tot een effectieve inbraak zal overgaan. De politie meldt dat 85% van de inbrekers “gelegenheidsinbrekers” zijn. Je moet ze in één oogopslag laten zien dat inbreken in je huis niet makkelijk zal zijn. Zichtbare grendels of sloten kunnen een dief al ontmoedigen.

Alarmsystemen

Het heeft weinig zin te investeren in een alarmsysteem als je geen goede sloten hebt, je de reservesleutel op een voor de hand liggende plaats verstopt – bijvoorbeeld onder de deurmat – of als je een ladder tegen de buitengevel laat staan. Pas als je die zaken in orde hebt gebracht, is het nuttig om een alarmsysteem te installeren. Maar hoe doe je dat?

Bij Selftech vind je de materialen die nodig zijn om zelf de bekabeling van het beveiligingssysteem te leggen. De toestellen aansluiten en plaatsen mag je enkel doen met een vergunning. Selftech kan je daarbij helpen, zij sturen een erkend technieker die de toestellen plaatst nadat je zelf het nodige voorbereidingswerk gedaan hebt aan de hand van de ontvangen legplannen.

We bekijken samen met jou de bouwplannen om te zien waar je de alarmsystemen het best installeert, zo weet je perfect waar de kabels naartoe moeten en houden we inbrekers buiten!

Wens je meer informatie, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via het nummer +32 53 83 13 38 of via info@selftech.be