OF LATEN INSTALLEREN DOOR ONZE TECHNIEKERS

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en gebruikt de opgewekte warmte om je woning te verwarmen. Dankzij de combinatie van een warmtepomp en zonnepanelen word je zelfvoorzienend en (bijna-)energieneutraal. De combinatie van deze energiezuinige technieken maakt je huis immers onafhankelijker van het elektriciteitsnet, fossiele brandstoffen en fluctuerende energieprijzen.

Bij Selftech kan je een zelfbouwpakket warmtepomp kopen of kun je ervoor kiezen om de installatie door onze techniekers te laten uitvoeren. In beide gevallen wordt je verbouwing slim en financieel haalbaar met de professionele en klantgerichte begeleiding van Selftech.

WARMTEPOMPEN ZELF PLAATSEN

ONZE WERKWIJZE

Interesse in warmtepomp zelfbouw? Maak een afspraak met één van onze experten.

AFSPRAAK

Elk verbouwingsproject is anders. We ontvangen je dan ook graag bij ons op kantoor om jouw concrete verwarmingsbehoeften, de beschikbare budgetten en de specifieke situatie van de woning (incl. EPB-gegevens) door te nemen.

Je krijgt van ons een voorstel op maat, afgestemd op jouw specifieke situatie.

VOORSTEL OP MAAT

Daarna gebeurt de calculatie. Via een warmteverliesberekening selecteren we het materiaal dat het beste aansluit bij jouw wensen en noden. Dit wordt uitgewerkt in een voorstel op maat, dat volledig is afgestemd op het plan van jouw woning.

Het doe het zelf pakket voor je warmtepomp wordt zorgvuldig door ons samengesteld en geleverd op de werf.

ZELFBOUW WARMTEPOMP

Ga je akkoord met het voorstel, dan wordt het pakket door ons samengesteld en gratis geleverd op het werfadres. Tijdens de plaatsing van je warmtepomp kun je steeds bij Selftech terecht voor persoonlijke begeleiding en advies op maat.

Bij Selftech heb je de keuze tussen een warmtepomp in doe-het-zelf of in uitbesteding aan onze techniekers.

… OF PLAATSING

Kies je liever voor de installatie van jouw warmtepomp door één van onze ervaren techniekers? Ook dat is perfect mogelijk. Onze gecertificeerde technieker komt graag bij jou ter plaatse om het toestel te installeren, aan te sluiten en op te starten.

Zelf je warmtepomp installeren, mét begeleiding van Selftech

Selftech begeleidt je doorheen je volledige zelfbouwproject. Bij de start krijg je een persoonlijke login voor ons klantenportaal. Op dit platform kun je alle nodige informatie raadplegen: persoonlijke legplannen, technische fiches, duidelijke installatiehandboeken, praktisch videomateriaal en algemene informatie over de toestellen. Ook wordt de vloerverwarming door onze experten volledig uitgetekend op plan, zodat de juiste warmte-afgifte kan worden bepaald. Je kunt dus zonder zorgen je warmtepomp zelf installeren.

Heb je tijdens de installatie van de warmtepomp alsnog vragen, dan staat jouw contactpersoon steeds telefonisch of per mail voor je klaar.

In het zelfbouwpakket warmtepomp zit alles wat je nodig hebt om de warmtepomp zelf te plaatsen van A tot Z.

Wat zit in ons zelfbouwpakket warmtepomp?

Ons zelfbouwpakket omvat alle materialen om warmtepompen zelf te plaatsen van A tot Z. Je krijgt niet alleen de doe-het-zelf warmtepomp zelf, maar ook alle installatiematerialen die nodig zijn voor een veilige, correcte technische werking van het toestel. Alle nodige (dure!) gereedschappen worden ook gratis aangeboden in bruikleen, zoals een plooitang, kalibreerapparaat, perstang en tacker. De indienststelling van het toestel door de fabrikant zit steeds in het zelfbouwpakket inbegrepen.

Heb je gekozen voor een geothermische warmtepomp? Dan zitten de boringen (uitgevoerd door onze techniekers) eveneens in het pakket.

Bij Selftech kun je kiezen voor een doe het zelf warmtepomp, maar met begeleiding van onze techniekers.

Doe-het-zelf, samen met één van onze techniekers

Wil je graag zelf je warmtepomp installeren, maar laat je bepaalde (technische) aspecten liever uitvoeren door onze technici? Dat is helemaal prima. Onze gecertificeerde techniekers kunnen je immers steeds assisteren op de werf. Zij kunnen je begeleiden bij de afwerking van de installatie of kunnen de meest technische elementen voor jou installeren. Op die manier voer je zelf de meest tijdrovende werken uit en schakel je onze techniekers enkel in wanneer jij dat nodig vindt. Je bespaart dus een heleboel werkuren.

Toch liever geen warmtepomp doe het zelf pakket? Geen probleem, onze techniekers kunnen het toestel ook voor jou installeren en aansluiten.

Toch graag je warmtepomp volledig laten installeren door onze technici?

Ook dat is perfect mogelijk. Voor al onze energiezuinige technieken kun je immers kiezen tussen ofwel een zelfbouwpakket (met begeleiding) en ofwel de volledige plaatsing door onze interne technici. Kies je voor plaatsing, dan komt de projectleider ter plaatse om te bekijken wat de huidige situatie is en op welke manier de warmtepomp kan worden geïnstalleerd (in onderling overleg). Daarna gaan onze technici aan het werk en zorgen zij voor de volledige installatie en indienststelling van de warmtepomp. Heb je recht op premies, dan bezorgen wij je ook de nodige documenten.

“Beste Selftech team, bedankt voor de uitstekende service tijdens het ontwerp, de installatie én ook na de verkoop van de lucht-lucht warmtepomp! Tot het volgende project! :-)”

W. Godefroid

VERSCHILLENDE SOORTEN DOE-HET-ZELF WARMTEPOMPEN

Selftech biedt verschillende soorten warmtepompen in doe-het-zelf pakket: lucht-lucht, lucht-water, geothermische en hybride warmtepompen. Lees meer in onze blogberichten ‘Welke soorten warmtepompen bestaan er?’ of ‘De hybride warmtepomp’ of bekijk alle types in de online catalogi van onze leveranciers.

ENKELE MERKEN

Logo Vaillant
Logo Atlantic
Logo Daikin

VEELGESTELDE VRAGEN

  • Zeker. Een zelfbouw warmtepomp is financieel interessant. Met ons doe-het-zelf pakket voor de warmtepomp kun je het toestel volledig zelf plaatsen, op jouw eigen tempo en zonder de hulp van aannemers.

    Kies je voor een geothermische warmtepomp, hou er dan rekening mee dat je de grondboringen niet zelf mag uitvoeren. Deze moeten gebeuren door gecertificeerde techniekers.

  • In nieuwbouwwoningen en rijwoningen is het gebruik van een warmtepomp quasi altijd mogelijk. Voor oudere gebouwen kan het aangewezen zijn om eerst te isoleren of de ramen te vervangen om zo de warmtepomp optimaal te laten werken. Tijdens een eerste gesprek gaan we graag in op jouw concrete situatie en geven we eerlijk advies.

  • Vloerverwarming is niet strikt vereist voor de installatie van een warmtepomp, maar het wordt vaak aanbevolen vanwege de efficiëntie. Wie liever niet investeert in vloerverwarming, kan kiezen voor een hybride warmtepomp. Dat is een warmtepomp die op de bestaande verwarmingsketel en radiatoren wordt aangesloten.

  • Het aansluiten van een warmtepomp op zonnepanelen is niet verplicht, maar het kan wel een zeer energie-efficiënte en milieuvriendelijke combinatie zijn. Warmtepompen gebruiken immers elektriciteit om te functioneren. Door de warmtepomp te koppelen aan zonnepanelen kan de nodige elektriciteit op een duurzame manier worden opgewekt. Wie geen zonnepanelen heeft, kan de warmtepomp koppelen op het gewone elektriciteitsnet.

  • Dat is mogelijk. Er bestaan inderdaad warmtepompen die zowel de ruimte als het sanitair water kunnen verwarmen.

    Ben je enkel op zoek naar een verwarmingsoplossing voor het sanitair water, dan sluit een warmtepompboiler of zonneboiler misschien beter aan bij jouw behoeften.

  • Warmtepompen zijn relatief stil. Het geluidsniveau wordt vaak vergeleken met dat van een koelkas of diepvriezer. De hoeveelheid geluid die een warmtepomp maakt, varieert afhankelijk van het type en de kwaliteit van de installatie. Zo kan de ventilator en compressor in de buitenunit van een lucht-water warmtepomp wat geluid produceren. In dat geval is het aangewezen om de buitenunit strategisch te plaatsen (bv. niet te dicht bij slaapkamers).

  • Het exacte verbruik van een warmtepomp is moeilijk op voorhand te bepalen. Er zijn immers heel wat externe factoren die dit verbruik beïnvloeden.

    Gemiddeld geldt volgend jaarlijks verbruik (cijfers Livios):

    • Lucht-luchtwarmtepomp: minder dan 2.000 kWh, d.w.z. minder dan 800 EUR;

    • Lucht-waterwarmtepomp: tussen 2.500 en 3.000 kWh, d.w.z. tussen 1.000 en 1.200 EUR;

    • Geothermische warmtepomp: 3.000 kWh, d.w.z. 1.200 EUR;

    • Hybride warmtepomp: tussen 2.000 en 2.500 kWh, d.w.z. tussen 800 en 1.000 EUR.

INTERESSE OF VRAGEN?

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over onze producten of werkwijze? Je kan contact met ons opnemen per e-mail, telefonisch, bij ons ter plaatse of via onderstaand contactformulier.